WIE ZIJN WIJ?

Stichting ZorgTendens bestaat uit een team van 18 medewerkers waarvan 11 enthousiaste hulpverleners, een kwaliteitscoördinator en 6 medewerkers in de schoonmaak en (tuin)onderhoud.
Wij zijn een enthousiast, gedreven, kundig en dynamisch team. We kijken met een frisse blik samen met de cliënt naar een voor hem of haar passende manier om zich op diverse leefgebieden te ontwikkelen.
Hoe groot of hoe klein hetgeen ook is waar je hulp bij kunt gebruiken, wij willen je graag ondersteunen!

Altijd zijn we erop uit om de problemen waar onze cliënten mee kampen om te zetten in de mogelijkheden die ze zelf op dat moment misschien (nog) niet zien, om welke reden dan ook. De eigenheid van onze cliënten staat daarbij centraal, alles gaat bij ons in overleg met de cliënt zelf, wat hij of zij wil leren. Hierbij geldt: niks moet, alles kan, uiteraard binnen de grenzen van wat maatschappelijk aanvaardbaar is. De doelen die wij samen met de cliënt opstellen, zijn flexibel en kunnen te allen tijde bijgesteld worden. Dit is soms nodig om cliënten toch zoveel mogelijk succeservaringen op te laten doen. Samen met de cliënt proberen we het voor hem of haar maximaal haalbare te bereiken.

 .

Lindsay
Wittendorp is gedragswetenschapper, oprichter en bestuurder van ZorgTendens.

''Samen met de cliënt en mijn collega's proberen wij onze cliënten, jong en oud(er), verder en daar te brengen waar hij zich goed bij voelt. Factoren die hierbij belangrijk zijn, zijn oprechte aandacht geven en een luisterend oor bieden, de ruimte en tijd krijgen om te mogen en te kunnen groeien, meerdere kansen krijgen en out of the box denken. Bovendien is humor inzetten, vanzelfsprekend waar gepast, bij ons van groot belang.'' 

Kwaliteiten/Specialisme:
- Helicopterview op micro, meso en macro niveau;
- Mensen in hun kracht zetten en talenten ontdekken en zien;
- Oplossingsgericht;
- Analytisch en onderzoekend vermogen; 
- (Sociaal) Ondernemerschap;
- Psychopathologie en diagnostiek.

 
Marieke de Weerd
 is Teamcoördinator van ZorgTendens.

''Ik ben afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ik heb meer dan 10 jaar ervaring in de zorg (met name ambulant WMO) met diverse doelgroepen en als teamcoach. ZorgTendens is een dynamische, veelzijdige en laagdrempelige organisatie waarbij wij met veel passie, humor, gedrevenheid en deskundigheid begeleiden. Heb je vragen over ZorgTendens of wat wij voor jou zouden kunnen betekenen?
Bel en/of mail mij gerust via de onderstaande gegevens.'' 

Kwaliteiten/Specialisme:
- Autisme;
- Licht Verstandelijke Beperking;
- Persoonlijkheidsstoornissen/comorbiditeit;
- Psychopathologie en Psychosomatiek;
- Cognitieve gedragstherapie;
- Opvoedondersteuning en gezinsondersteuning;
- Persoonlijkheidsleer en gedragsstoornissen;
- Regievoerder bij complexe hulpvragen en/of crisis
- Teamcoaching en (persoonlijk)leiderschap;


Marieke is te bereiken op: 06 18 46 86 77 en via M.de.weerd@zorgtendens.nl
Sharona van Essen - Schutte
is  Teamcoördinator van ZorgTendens. 

''Hallo! Sinds mei 2018 werk ik voor deze unieke organisatie! Het mooiste aan het begeleiden en ondersteunen vind ik het persoonlijke contact, het aansluiten bij de belevingswereld van de cliënt en de cliënt zoveel mogelijk ‘het gewone leven’ laten (be)leven.''

Kwaliteiten/Specialisme:
- Brain Blocks (gecertificeerd);
- Interne job coaching (gecertificeerd);
- Autisme (geef me de 5, gecertificeerd);
- Jeugdhulpverlening ;
- Gezinsondersteuning/opvoedondersteuning;
- Verbinder;
- Regievoerder bij complexe hulpvragen;
- Ondersteunend overhead bij diens afwezigheid.

Sharona is te bereiken op: 06 - 39 03 47 10 of via  S.van.Essen@zorgtendens.nl Corine Peet
is Administratief Medewerkster van ZorgTendens en tevens aanspreekpunt én contactpersoon voor huishoudelijk hulp.Errin Smies
 is afgestudeerd als Maatschappelijk werker  en werkzaam als Senior Persoonlijk Ambulant Begeleidster.
 

''Elkaar kunnen helpen is iets wat ik belangrijk vind. Als Senior Persoonlijk (Ambulant) Begeleidster help ik de cliënten graag bij de stappen naar zelfstandigheid. Samen kijken naar doelen en de stappen die bewandeld moeten worden om daar te komen, maar ook een luisterend oor bieden en iemand ondersteunen. Iedereen bewandelt zijn eigen proces en daar zou ik graag aan willen bijdragen!''

Kwaliteiten/specialisme:
- Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en Huiselijk Geweld;
- Jeugdhulpverlening;
- Schoolmaatschappelijk werk;
- Gezinsondersteuning/opvoedondersteuning;
- Motiverende gespreksvoering/technieken

- Contextueel werken met Duplo-poppetjes (gecertificeerd).

Errin is te bereiken op 06 - 43 25 13 88 of via E.smies@zorgtendens.nl 
Ellen Verbiesen
is afgestudeerd op de opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening en werkzaam als Senior Ambulant Begeleidster. 

Wat voor mij centraal staat is dat jij je gehoord en gezien voelt en daarbij het vertrouwen krijgt om de dingen te delen die voor jou belangrijk zijn! Daarbij hoop ik jou het gevoel te geven dat jij mag zijn wie je bent.

Met rust, een open mind-set en humor zal ik samen met jou kijken naar jouw behoeften, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen en er alles uit haalt wat er in je zit.

Daarin vind ik het ook belangrijk dat we van elkaar mogen leren, want je bent nooit te oud om nieuwe dingen te ontdekken!

Kwaliteiten/specialisme:
- Autisme;
- Jeugdhulpverlening; 
- Licht Verstandelijke Beperking;
- Oplossingsgericht werken; 
- Motiverende       gespreksvoering/technieken.

Ellen is bereikbaar op 06 - 43 25 13 77 of via E.Verbiesen@zorgtendens.nlPuck van Gurp
zit in de afrondende fase van de opleiding Toegepast Psychologie en is werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleidster.

"Toen ik solliciteerde bij ZorgTendens was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik was op zoek naar een organisatie waar ik vooral de verbinding mee voelde, wat voor mij heel belangrijk is. Al snel had ik in de gaten dat dat bij ZorgTendens echt wel goed zit. Hier wordt er écht gekeken naar jou als persoon waardoor ik dat ook kan doorgeven binnen mijn werk.

De verbinding van mens tot mens is dan ook wat ik het meest belangrijk vind binnen mijn werk als ambulant begeleider en het vertrouwen wat daarbij hoort. Op deze manier help ik jou graag op een positieve manier te kijken naar wie je écht bent, welke doelen er zijn en te zoeken hoe we deze doelen kunnen bereiken op een manier wat voor jou werkt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen pad bewandelt en om hier een positieve bijdrage te kunnen geven is iets waar ik altijd mijn best voor zal doen."

Kwaliteiten/specialisme:
- Emotieregulatie en welzijn;
- Sociaal-emotionele ontwikkeling;
- Motiverende gespreksvoering/technieken;
- Gedragsproblematiek;
- Zelfzorg en burn-out preventie;
- Slaap- en gezondheidsmanagement;
- Neuropsychologie;
- Gezondheidspsychologie;
- Traumaverwerking/ondersteuning. 

Puck is te bereiken op: 06 39 62 36 50 en via p.van.gurp@zorgtendens.nl Naomi Deters is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleidster. 

“Ik werk al ruim 15 jaar in de zorg, eerst was ik voor lange tijd werkzaam als flexbegeleider in de gehandicaptenzorg met allerlei doelgroepen. Daarna heb ik ervaring op gedaan als ambulant begeleider binnen Deventer. Vervolgens heb ik nog als woonbegeleider gewerkt in de GGZ, waar ook veel sprake was van verslavingsproblematiek.

Wat ik belangrijk vind in mijn begeleiding is dat er sprake is van een eerlijke en gelijkwaardige relatie. “We zijn allemaal maar mensen” zeg ik altijd en iedereen heeft in het leven zijn eigen pad te bewandelen.

Ook vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor een grapje en goed te kijken naar een balans tussen inspanning en ontspanning bij de cliënt”.

Kwaliteiten/specialisme:

  • Licht verstandelijke beperking;
  • Verslavingsproblematiek;
  • Rust bewaren in stressvolle situaties;
  • Creativiteit inzetten/out of the box denken.

    Naomi is bereikbaar op:
    06 - 41 72 61 53  of via n.deters@zorgtendens.nlTeun Ankersmid
 is afgestudeerd als medewerker Maatschappelijke Zorg en is werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleider.

''Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Ik zet mijn eigen ervaringen in om jou te kunnen helpen en om er samen iets moois van te maken. Een goede dosis humor en positiviteit zijn voor mij erg belangrijk. Ik help jou graag te ontdekken wie je echt bent.”

Kwaliteiten/specialisme
- Ervaringsdeskundigheid 
- Verslavingsproblematiek
- Intuïtief en geduldig 
- Praktische uitvoering
- Analyseren problematiek 

Teun is bereikbaar op 06 - 38 37 40 26 of via T.ankersmid@zorgtendens.nlMeike Damhuis
is afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleidster.

''De woorden 'samen doen’ passen erg goed bij mij. Met elkaar kijken waar je tegenaan loopt of waar je in vastloopt en vanuit daar stap voor stap hieraan werken. Soms grote stappen, soms kleine stapjes, maar elke stap is er 1! Geduldig, rustig en doelbewust zijn, zijn woorden die passend zijn bij mij. Een luisterend oor bieden of juist actief bezig zijn met doelen bereiken, op ieder zijn eigen manier en tempo.''

Kwaliteiten/specialisme:
Aandachtsfunctionaris ''Nu Niet Zwanger'' ;
- Verslavingsproblematiek;
- Eetstoornis;
- Bewegingsagoog.

Meike is bereikbaar op 06 - 14 98 41 18 of via M.damhuis@zorgtendens.nlEdouw Bellert
 is afgestudeerd als maatschappelijk werker en volgt de opleiding Social Work. Edouw werkt en leert binnen ZorgTendens als Persoonlijk Ambulant Begeleider. 

''Als persoonlijk begeleider in opleiding ben ik zelf ook nog elke dag op zoek. Samen met jou ga ik graag dit traject bewandelen op zoek naar succes. Gedurende dit pad zullen we vast wat struikelblokken vinden, maar ik ga samen met jou de uitdaging aan om dit tot een mooi einde en tevens nieuw begin te leiden.''

Kwaliteiten/specialisme:
- Oplossingsgericht werken;
- Autisme/ADHD;
- Activeren;
- Sport, voeding en diëtiek.

Edouw is te bereiken op 06 - 18 46 60 02 of via E.bellert@zorgtendens.nl 
Isabel Poppe
is afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleidster.

''Geduldig, creatief en oplossingsgericht zijn woorden die bij mij passen. Graag kijk ik samen met mensen hoe we een positieve impact kunnen maken op iemands leven. Ik geloof in het vermogen van mensen om positieve veranderingen in hun leven te maken als ze de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen. Op deze manier kunnen we samen werken aan succeservaringen en iemands kwaliteit van leven verbeteren!''

Kwaliteiten: specialisme:
- Autisme; 
- Persoonlijkheidsleer en gedragsstoornissen;
- Verslavingsproblematiek;
- Loopbaanbegeleiding;
- Persoonlijkheidsonderzoek(en);
- Zelfsturing en ontwikkeling;
- Motiverende   gespreksvoering/technieken. 

Isabel is te bereiken op: 06 39 62 35 78 en via i.poppe@zorgtendens.nl 
Quinty Vinke
is afgestudeerd in Social Work en is werkzaam als Persoonlijk Ambulant Begeleidster. 

''Als net afgestudeerde Social Worker bewandel ik met een frisse blik het pad van een ambulant begeleider. Sinds december 2023 mag ik mijn bijdrage leveren aan ZorgTendens. Aan de slag gaan met de kansen die je krijgt, dat vind ik belangrijk. Daarbij draait alles om persoonlijke aandacht, om vanuit de verbinding ook weer kansen te creëren. Ik ben betrokken en werk doelgericht met humor en positiviteit!''

Kwaliteiten/specialisme
- Trauma sensitief werken (gecertificeerd)
- Jeugdhulpverlening
- Oplossingsgericht werken
- Structuur bieden

Quinty is bereikbaar op 06 - 41 72 61 55 of via q.vinke@zorgtendens.nl 


Huishoudelijke hulp en klusjesmannen


Louise werkt als Hulp in de Huishouding. 

Cerlina werkt als Hulp in de Huishouding. 

''Sinds eind augustus 2023 heb ik mij mogen aansluiten bij ZorgTendens hulp in de huishouding. Ik ben iemand die graag mensen wil helpen bij de dingen die ze zelf niet meer kunnen doen.

Hulp in de huishouding is niet alleen schoonmaken, even een luisterend oor bieden kan deze mensen soms erg goed doen. Wanneer ik zie dat de klant blij is dat ik ben geweest, niet alleen om het schoonmaken maar ook voor een sociaal praatje ga ik met een voldaan gevoel naar huis!''


Davin werkt als Hulp in de Huishouding en zet zich actief in voor het schoonmaken van de huizen van onze klanten en trainingshuizen!

''Werken bij Stichting ZorgTendens geeft mij zo veel voldoening aan mijn dagen. Ik kom op alle 4 de trainingshuizen en het is altijd gezellig, met bewoners en begeleiding. Ik kan rustig mijn werk doen en ik krijg de tijd daarvoor. Het is altijd fijn om te zien dat wanneer ik ga dat de locatie schoner is dan hoe ik het aantrof. De waardering van de bewoners is ook sterk te merken en daar ben ik zo blij om. Stichting ZorgTendens is daardoor een hele fijne werkplek geworden voor mij.''

Nick doet zo nu en dan (technische) klusjes voor ZorgTendens. 

Sinds november 2021 werkt Nick vast in het drukwerkbedrijf Ynut.

Deze sociale werkplek is mede opgericht door ZorgTendens. 


Marc werkt als Hulp in de Huishouding.

Lars werkt als Hulp in de Huishouding en Tuin- en Klussenman. Hij maakt schoon, doet klusjes en zorgt ervoor dat ons kantoor en de trainingshuizen er verzorgd bij liggen! :-)