ONS ZORGAANBOD

 Het zorgaanbod van Stichting ZorgTendens kent twee vormen:

1. Begeleid wonen;

2. Ambulante begeleiding en gezinsondersteuning.

 

BEGELEID WONEN

Bij begeleid wonen woon je zelfstandig in een eigen kamer en samen met drie of vier andere cliënten in één woonhuis. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De begeleiding komt doordeweeks op afspraak bij je langs om je te helpen bij de dingen waar jij moeite mee hebt. Maximaal is dit 8 uur per week.

Kosten

Binnen het woonhuis huur je je eigen (slaap)kamer. De kale huurprijs wordt aangevuld met een eigen bijdrage voor het gebruik van gas, elektriciteit, water, gemeentelijke belastingen, televisie, internet én boodschappen.

Hoe lang duurt het?

Wij streven ernaar om jou tussen één tot twee jaar te begeleiden naar een zelfstandige woning. We kunnen je dan nog wel ambulante begeleiding blijven bieden als je dit graag wilt en goed voor je zal zijn. 

Waar?

Onze woonhuizen staan in Deventer (Overijssel).

AMBULANTE BEGELEIDING EN GEZINSONDERSTEUNING

Tussen ambulante begeleiding en gezinsondersteuning zit eigenlijk maar weinig verschil.

Bij ambulante begeleiding woon je zelfstandig en komt er begeleiding bij jou thuis. 
De begeleiding kan alleen jou voor komen, maar ook voor jou en je partner of zelfs voor je hele gezin inclusief kind(eren).

Wij begeleiden mensen ambulant in Deventer en omgeving. 

 

LEERDOELEN

Samen met jou maken we je eigen persoonlijke begeleidingsplan. Hierin staan jouw leerdoelen nauwkeurig uitgeschreven, ook wat er precies nodig is om deze te kunnen bereiken. Jijzelf, de (ambulant) begeleider en gedragswetenschapper stellen dit plan samen op. Je mag bijvoorbeeld ook je ouders, verzorgers of andere betrokkenen hierbij vragen mee te denken. 

ZORG OP MAAT

Onze cliënten krijgen van ons de begeleiding die zíj nodig hebben, dit is voor iedere cliënt weer op een andere manier. 
We houden rekening met jouw wensen en behoeften, maar ook met je mogelijkheden. 
Iedereen steekt anders in elkaar en heeft te maken met verschillende problemen, daarom is individuele benadering van groot belang. 

In een woonhuis voor begeleid wonen doen wij ons best om jou een veilig ''thuisgevoel'' te geven, maar ook als je zelfstandig woont proberen we je hierbij te helpen. Samen met jou werken we eraan dat jij de regie krijgt en behoudt over jouw eigen leven!

Binnen ZorgTendens benaderen we iedereen met oprechte persoonlijke aandacht, respect en gelijkwaardigheid. 
Onze (ambulant) begeleiders staan niet boven jou, maar naast jou. Samen met jou bewandelen we de weg naar zelfstandigheid.