ONS ZORGAANBOD

Het zorgaanbod van Stichting ZorgTendens kent twee vormen:

1. KAMERTRAINING

2. AMBULANTE BEGELEIDING EN OPVOEDONDERSTEUNING


Kamertraining  voor jongvolwassenen

Bij een kamertrainingshuis woon je zelfstandig in een eigen kamer en samen met drie of vier andere cliënten in één woonhuis. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De ambulante begeleiding komt doordeweeks op afspraak bij je langs om je te helpen bij de dingen waar jij moeite mee hebt. 

Kosten

Binnen het woonhuis huur je je eigen (slaap)kamer. De kale huurprijs wordt aangevuld met een eigen bijdrage voor het gebruik van gas, elektriciteit, water, gemeentelijke belastingen, televisie en internet. 

Hoe lang duurt het?

Wij streven ernaar om jou tussen één tot twee jaar te begeleiden naar een zelfstandige woning. We kunnen je dan nog wel ambulante begeleiding blijven bieden als je dit graag wilt en dit goed voor je zal zijn. 

Waar?

Onze trainingshuizen staan in verschillende wijken van Deventer (Overijssel).

Ambulante begeleiding  en gezinsondersteuning voor volwassenen

AMBULANTE BEGELEIDING

Ervaar je moeilijkheden in jouw dagelijkse leven?
Wij bieden persoonlijke, warme begeleiding en ondersteuning in jouw dagelijkse leven, daar waar dat nodig is. We kijken graag samen naar jouw behoeften, zodat we jou de juiste ondersteuning op maat kunnen bieden. Je kunt hierbij denken aan: het aanbrengen van structuur, werken aan sociale relaties, ondersteuning bij huishoudelijke taken als het gaat om zelfstandig wonen en meer. D
it zijn slechts een paar voorbeelden van vragen waarmee wij kunnen helpen. Ieder mens is uniek en zo kan het heel goed zijn dat jouw vraag er niet tussen staat. Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we samen bekijken wat wij kunnen betekenen in jouw situatie.

OPVOEDONDERSTEUNING 

Bij ons kun je terecht voor ondersteuning op maat en naar behoefte bij vragen over opgroeien, de ontwikkeling en de opvoeding van je kind(eren).
We denken graag met je mee!
Opvoedondersteuning is oplossingsgericht, positief, laagdrempelig en deskundig. 

 


LEERDOELEN

Samen met jou maken we je eigen persoonlijke begeleidingsplan. Hierin staan jouw leerdoelen nauwkeurig uitgeschreven, ook wat er precies nodig is om deze te kunnen bereiken. Jijzelf, de (ambulant) begeleider en gedragswetenschapper stellen dit plan samen op. Je mag ook bijvoorbeeld je ouders, verzorgers of andere betrokkenen vragen hierbij mee te denken. 

ZORG OP MAAT

Onze cliënten krijgen van ons de begeleiding die zíj nodig hebben, dit is voor iedere cliënt weer op een andere manier. 
We houden rekening met jouw wensen en behoeften, maar ook met je mogelijkheden. 
Iedereen steekt anders in elkaar en heeft te maken met verschillende problemen, daarom is individuele benadering van groot belang. 

In een trainingshuis doen wij ons best om jou een veilig ''thuisgevoel'' te geven, maar ook als je zelfstandig woont proberen we je hierbij te helpen. Samen met jou werken we eraan dat jij de regie krijgt en behoudt over jouw eigen leven!

Binnen ZorgTendens benaderen we iedereen met oprechte persoonlijke aandacht, respect en gelijkwaardigheid. 
Onze (ambulant) begeleiders staan niet boven jou, maar naast jou. Samen met jou bewandelen we de weg naar zelfstandigheid.