ONZE DOELGROEPEN VOOR KAMERTRAINING, AMBULANTE BEGELEIDING EN GEZINSONDERSTEUNING


DE DOELGROEP VOOR AMBULANTE BEGELEIDING EN GEZINSONDERSTEUNING

Iedereen vanaf 18 jaar, jong en oud, kan bij ons terecht voor ambulante begeleiding en gezinsondersteuning
Samen met jou gaan we werken aan de hulpvragen die jij hebt. Deze kunnen heel verschillend zijn, namelijk praktisch of (sociaal) emotioneel. Het zijn in ieder geval dingen waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt.

DE DOELGROEP VOOR KAMERTRAINING

Jongeren vanaf 18 tot ongeveer 25 jaar kunnen bij ons terecht voor kamertraining. Je deelt hierbij een huis met een aantal andere jongeren die ook door ons begeleid worden.
Onze cliënten hebben regelmatig last van psychische of psychiatrische problematiek. Soms is er ook sprake van een licht verstandelijke beperking. 
Ze kampen veelal met bijkomende problemen op het gebied van sociale redzaamheid, gedragsproblemen en beperkingen op het gebied van leren. Vaak is er bij onze doelgroep sprake een tweede diagnose naast een eerste, dit wordt comorbiditeit of snijvlakproblematiek genoemd. 

Als je jongvolwassen bent, wil je graag zo veel mogelijk je eigen leven leiden en keuzes maken. Dit is alleen niet altijd even makkelijk! 

Het kan zijn dat je moeite hebt met het uiten van je gevoelens, zoals boosheid en verdriet of dat je regelmatig in de problemen met anderen komt. Je hoofd kan vol zitten met negatieve of warrige gedachten en je kunt niet weten wat je hiermee aan moet. Je bent gewoon het overzicht kwijt. Wat ook lastig kan zijn, is het maken van de juiste keuzes en het overzien van de gevolgen hiervan. Wat is nu verstandig om te doen? 
Hoe ga ik op een verantwoorde manier met mijn geld om of hoe run ik een huishouden? En dan is het hebben van een gezond dag- en nachtritme, eetpatroon en een nuttige daginvulling ook nog belangrijk. 
Dit is allemaal wel heel erg veel en soms kun je hier wat hulp bij gebruiken! 

Stichting ZorgTendens kan jou bij die lastige dingen helpen. Wij willen ons inspannen, hebben geduld en passen onze hulp op jou aan om je die vaardigheden te leren.