VERTROUWENSPERSOON

Wie is of wat doet een vertrouwenspersoon?
Soms lopen cliënten, ouders of medewerkers ergens tegenaan of hebben ze een probleem met onderwerpen die voor veel mensen (soms ook voor hulpverleners) lastig zijn om te bespreken. Denk hierbij aan pesten, mishandeling, ongewenste intimiteiten, seksueel geweld of intimidatie, ruzie of discriminatie. Dit kan in de thuissituatie gebeuren, maar ook op iemands werk, school of zelfs bij Stichting ZorgTendens. Ondanks dat wij trachten hier te allen tijde alert op te zijn en zullen we bij de eerste signalen hiervan, altijd direct ingrijpen.

In zo’n geval kan het fijn zijn om bij iemand je verhaal kwijt te kunnen. Iemand die je vertrouwt, die met je meevoelt en meedenkt, iemand die je advies kan geven of je (indien nodig) je kan doorverwijzen naar andere (in het probleem gespecialiseerde) instanties.

Zo iemand heet een vertrouwenspersoon en het woord zegt het al: dat is iemand die men kan vertrouwen en die alles wat er tussen de cliënt en hem of haar besproken wordt, voor zichzelf houdt. Wel met één uitzondering houdt de vertrouwenspersoon het volledig voor zichzelf: dit is wanneer er een wettelijke meldingsplicht geldt, zoals bijvoorbeeld bij huiselijk geweld.

 

JOLANDA LUDEMA
Stichting ZorgTendens biedt een vertrouwenspersoon in de hoedanigheid van  Jolanda Ludema. Jolanda is o.a. werkzaam in de zorg, heeft psychosociale kennis gestudeerd, is erkend EMDR-therapeut en in geen enkel opzicht verbonden aan Stichting ZorgTendens.

JOLANDA IN EEN PAAR SECONDEN
Ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik kan intens genieten van wandelingen in de bergen, alleen of samen met mijn hond of zomaar in de vrije natuur. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de accountancy ben ik in 2008 mijn hart gaan volgen en erkend en geregistreerd therapeut geworden, waaronder EMDR-therapeut. Inmiddels heb ik een eigen praktijk De Intentie in Winterswijk en werk ik vanuit verschillende methodieken. Ik werk voornamelijk met mensen die emotionele/psychische klachten hebben. 
Ik ben een gepassioneerd en gedreven mens en mijn grootste ambitie is om samen met cliënten de balans in hun leven (terug) te vinden. 

Met mijn (levens)ervaring als therapeut, maar ook als ervaringsdeskundige, hoop ik een grote steun te zijn voor iedereen die contact met mij opneemt. Ik ben blij met het gestelde vertrouwen om als vertrouwenspersoon voor Stichting ZorgTendens actief te mogen zijn.  

CONTACTGEGEVENS
De Intentie te Winterswijk
j.ludema@deintentie.nl
06 - 49 36 12 17